Çoğu kişi boyunlarının görünümünü önemsemese de boyun, yaşlanma belirtilerinin görüldüğü ilk vücut bölgelerinden biridir. 40'lı yaşların ortalarına doğru yaklaştıkça, boyun genç görünümünü kaybetmeye başlar.

Buna ek olarak, güneşe maruz kalma, yer çekimi, stres ve çok miktarda kilo kaybı gibi etkenler bireyin boynunun gevşek, yaşlı ya da sarkık bir görünüm almasına neden olur. Çoğu kişi, yüzünün daha iyi görünmesi için çeşitli önlemler almaktadır. Ancak hem yüz hem de boyun, ikisi birden yüzün genel görünümünü etkilediğinden boynun korunması da yüz ile eşit önem taşımaktadır.

Yüz germe bazen hem yüz hem de boynu düzelten bir işlem olarak algılanmaktadır. Halbuki bu iki bölge farklı işlemlerin uygulanmasını gerektirmektedir. Boyun germe, boynun hatlarını gençleştirerek oldukça belirgin sonuçlar sağlayan ve sonuçta genel görünümü güzelleştiren bir işlem olabilir. Sonuçlar uzun ömürlüdür ve bir bakışta görünümünüzü 5-10 yıl gençleştirir. MediExpert'in yeterli ve yetkin cerrahları, istenen sonuçları sağlayarak hastaların kendilerine özel estetik hedeflerini karşılamada kararlıdır.

BOYUN GERME NEDİR?

Boyun germe ya da diğer adıyla ‘platismaplasti’, boynun, çene hattının ve boğaz bölgesinin genel görünümünü düzeltmek için fazla deri ve yağ birikintilerinin alındığı cerrahi bir işlemdir. Yaşlanmanın görünür belirtilerini düzeltip daha genç bir görünüm elde edilmesini amaçlayan bir estetik cerrahi biçimidir.

BOYUN GERME İŞLEMİ İLE NELER DÜZELTİLEBİLİR?

Bu ameliyatla aşağıdaki sorunlardan bir veya daha fazlasında düzelme elde etmek mümkündür:

  • Gıdı sarkması
  • Boyunda bantlar halinde çizgiler
  • Sarkma, cildin gevşemesi, çene ve boynun altında yağ fazlalığı oluşması
  • Genel yüz konturu ve görünümü
  • Kendine güven düzeyi

BOYUN GERME İŞLEMİ KİMLERE UYGULANABİLİR?

Boyun germe, boyun hatlarını düzeltmek isteyen kişilere uygulanır. Bazı kişiler, yüzlerinin üst kısmının görünümünden memnundurlar ve bu nedenle tam kapsamlı bir yüz gerdirme işlemi yaptırmayı düşünmezler. Bununla birlikte, bu hastaların çoğunda gıdı oluşabilir, çift çene görülebilir, hindi boynu görünümü ya da boyun derisinde çok fazla kırışıklık oluşabilir.

Boyun görünümünün yüzün üst kısmıyla uyumlu olmadığı durumlarda, boyun germe işlemi iyi bir çözüm olabilir. Boyun germe için ideal adayların özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Genel sağlık durumunun iyi olması
  • Beden ağırlığının sabit tutulması
  • Kilo verme hedeflerine yakın olunması
  • Kemik yapısının güçlü olması
  • Cildin esneklik derecesi
  • Boyun ve çene bölgesinde fazla deri ve yağ bulunması
  • İşlem hakkında gerçekçi beklentilere sahip olmak
  • Sigara içmeyenler
  • Daha genç bir görünüm elde etmek isteyenler

AMELİYAT ÖNCESİ AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRECEK CERRAHA DANIŞMA

MediExpert cerrahı, kendisine boyun germe için danıştığınızda aşağıdaki konuları sizle birlikte ele alacaktır.

  • Ameliyatla elde edilmesi beklenen hedefler
  • Genel sağlık durumunuz değerlendirilecek; alerjiniz olup olmadığı ve önceki tıbbi tedaviler gözden geçirilecektir.
  • Varsa, kullanmakta olduğunuz ilaçlar, besin takviyeleri ve vitamin kullanımınız kontrol edilecektir.
  • Sigara, alkol ve madde kullanımı ile ilgili sorular yöneltilecektir.
  • Varsa, önceden geçirilen ameliyatla ilgili bilgi alınacaktır.
  • Boyun cerrahisi seçenekleri ele alınacaktır.
  • Uygun tedavi önerilecektir.
  • Kullanılacak olan anestezi yöntemine doktorla birlikte karar vereceksiniz.
  • Yüzünüzün fotoğrafları çekilecektir.
  • Boyun germe ameliyatının olası komplikasyonları (istenmeyen durumlar) ve riskleri konuşulacaktır.

AMELİYATTAN ÖNCE NE YAPMALIYIM?

İşlemden önceki ve sonraki dönemlerin mümkün olduğunca sorunsuz olmasını sağlamak için hastalardan boyun germe işlemi öncesinde hazırlık yapmalarını isteyeceğiz. Hastaların yerine getirmesi gerekebilecek bazı talimatlar şunlar olabilir:

  • Ameliyattan önce genel sağlık durumunuzun değerlendirilmesi için kan testlerinin yapılması gerekir ve doktorunuz, EKG çektirmenizi isteyebilir.
  • Kanamayı ve morarmayı arttırabileceğinden, ameliyattan en az 10 gün önce her türlü kan sulandırıcı ve bazı anti-inflamatuar ilaçları kullanmayı bırakın.
  • İyileşme sürecini geciktirebileceği için, ameliyattan en az iki hafta önce sigara içmeyi bırakın. Eğer sigara tiryakisi iseniz, ameliyattan önce sigara içmemeniz için sizi mümkün olduğunca teşvik edeceğiz.
  • Ameliyattan önceki 1 hafta içinde alkolden uzak durun.
  • Kanamayı uzatabileceğinden, ameliyattan 10 gün önce herhangi bir bitkisel takviye almaktan kaçının.
  • Ameliyat sonrasında kullanılacak soğuk tampon malzemelerinin kullanıma hazır olduğundan emin olun.
  • Ameliyat günü, rahat ve bol giysiler giyin, takı ve kolye takmayın.
  • Ameliyat saatinizden en az 8 saat önce, size reçete edilen ilaçlar dışında, yemeyi içmeyi bırakın.
  • Ameliyattan önce, ameliyat sonrası için reçete edilen ilaçları yanınızda getirmiş olduğunuzdan emin olun.
  • Ameliyat sonrası için yatağınıza yeterli miktarda yastık getirilmiş olduğundan emin olun; zira ameliyat sonrası başı yüksekte tutmak şişlikleri azaltacaktır.
  • Ameliyattan sonraki gece size yardımcı olması için bir aile bireyinin ya da bir arkadaşınızın refakatçi olarak kalması gerekir.
  • Ameliyat olacağınız gün ameliyattan önce anti-mikrobiyal sabun kullanarak duş alın
  • Ameliyat günü, herhangi bir losyon, parfüm, makyaj malzemesi veya kozmetik ürün kullanmayın.

BOYUN GERME CERRAHİSİNİN ÇEŞİTLERİ

MediExpert, hastanın özel estetik hedeflerini göz önünde bulundurarak geliştirdiği ve hastaya son derece özel olan bir yaklaşıma sahiptir. Böylelikle, her hastanın arzulamakta olduğu hedeflerine ulaşması için en uygun çözümleri sunmaktayız. Aşağıda ana hatları verilen üç farklı tipte boyun germe ameliyat seçeneği vardır.

YAĞ ALMA İŞLEMİ (LIPOSUCTION) 

Liposuction, biriken inatçı ve fazladan yağ dokusu nedeniyle göze çarpacak derecede boyunda bant oluşumu ve çift çene görünümü oluşan hastalar için uygundur. Bu teknikte önceden planlanarak, kulakların arkasına ve çenenin altına yerleştirilmiş küçük kesiler oluşturulur. Fazla yağ daha sonra kanül adı verilen içi boş bir tüp vasıtasıyla kalıcı olarak emilir ve kalan cilt sıkılaştırılır. Kesiler, cildin doğal kıvrımlarına iyice gizlenir ve böylelikle çene çizgisi ve boyun hatlarının sınırları daha iyi belirlenmiş olur.

PLATİSMAPLASTİ

Platismaplasti, aynı zamanda 'Geleneksel Boyun Germe' olarak da bilinir. Platisma, boynun her iki tarafında bulunan iki başlı kaslardır. Bu kaslarda, ilerleyen yaşla birlikte güç kaybı oluşabilir ve dikey boyun bantları görünümü ortaya çıkabilir. Bu teknikte çene altında bir kesi oluşturulur, cilt kaldırılır, yağ temizlenir ve daha sonra platisma kası sıkıştırılır ve kasın yanlarda ikiye ayrılan başları tekrar orta hatta konumlandırılır; böylelikle daha genç boyun hatları elde edilmiş olur.

MİNİ BOYUN GERME (SUBMENTOPLASTİ)

Submentoplasti aynı zamanda 'Mini Boyun Germe' olarak da bilinir. Özellikle boyun hatlarının görünümü estetik açıdan çok da iyi olmayan, boyunlarında yağ birikintileri olan buna karşılık boynunda fazla miktarda deri olmayan genç hastalar için uygundur. Bu teknikte cilt altında küçük bir kesi oluşturulur, yağ aldırma (liposuction) işlemi uygulanır, ardından platisma kasları (boynun her iki tarafında yer alan iki başlı kaslar) sıkılaştırılır. Ayrıca, bu teknik zaman zaman çene implantı yerleştirme işlemi ile birleştirilmektedir.

DOĞRUDAN BOYUN GERME (SERVİKOPLASTİ)

Servikoplasti olarak da bilinen 'Doğrudan Boyun Germe', özellikle fazla kilolu ve daha ileri yaşta hastalar için uygundur. Bu teknikte, çenenin altında ve kulakların arkasında küçük birer kesi oluşturulur ve esas olarak boyun bölgesindeki fazla deri ve dokuların çıkarılmasında kullanılır.

BOYUN GERME CERRAHİSİNİN AŞAMALARI

Aşağıdaki adımlar boyun germe ameliyatlarının temel basamaklarıdır.

1. ANESTEZİ VERİLMESİ

Tipik bir boyun germe ameliyatı, damar içine sedasyon sağlayan ilaçların verilmesiyle ya da genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilir. MediExpert cerrahı, yapılacak boyun germe ameliyatı türüne göre hastanın da görüşlerini alarak en iyi seçeneğin hangisi olduğuna karar verecektir.

2. BAŞLANGIÇ KESİLERİ

Cerrahınız, hastaya özel estetik hedefleri göz önünde bulundurarak boyun germe seçenekleri arasında yer alan liposuction (yağ aldırma), submentoplasti (mini boyun germe), platismaplasti ve servikoplasti (doğrudan boyun germe) işlemleri arasından hangisinin sizin için en iyisi olduğuna karar verecektir.

Tipik bir boyun germe işleminde çene altında ve genellikle kulakların arkasında oluşturulan kesi, kulakların arkasında saçlı derinin aşağı kısmında sona erer; böylelikle yara izi oluşması en az düzeye indirilmiş olur. Boyunda liposuction yapılması gereken durumlarda, aşırı yağ birikintilerinin çene altından ve boyundan kalıcı olarak çıkarılması için ilk önce liposuction işlemi uygulanır. Yağ birikintileri, cilt altına ve yağ dokusu içine küçük kesilerden girilerek yerleştirilen 'kanül' adı verilen küçük ve içi boş tüpler kullanılarak çıkarılır. Kanül, yağ dokusunu parçalamak için kullanılır ve fazladan olan yağ dokusu, boyun bölgesinden kalıcı olarak emilerek çıkarılır.

Cilt daha sonra nazikçe kaldırılır ve sonra boyundaki platisma kası ile deri altındaki dokular yeniden konumlandırılır ve sıkılaştırılır. Daha sonra boyun derisi yeniden örtülür ve daha genç görünümlü hatların elde edilmesi için fazladan olan deri kesilerek alınır.

Tüm durumlarda, boyun kaldırma işlemi sırasında oluşturulan kesi hatları, saç çizgisi ve boyun ile kulağın doğal çizgileri içinde gizlenecek şekilde gerçekleştirilir.

3. KESİLERİN KAPATILMASI

Fazla deri kesilerek alındıktan sonra, kesiler çok ince dikişlerle veya bazen bir doku yapışkanıyla tam olarak karşı karşıya getirilerek kapatılır. Dikişler genellikle içeriden atılır ve kendiliğinden çözünür özelliktedir. Bu şekilde atılmayan dikişlerse, birkaç gün sonra alınırlar. Daha sonra, yara iyileşmesine yardımcı olmak için başın çevresi yumuşak pansuman malzemeleri ile sarılır.

BOYUN GERME İŞLEMİNİN FAYDALARI

Boyun germe ameliyatı sonrasında elde edebileceğiniz olası yararlardan bazıları şunlardır:

  • Çift çene görünümü ya da çene altındaki dolgunluğun düzeltilmesi
  • Uzun ömürlü sonuçlar
  • Hindi boynu görünümünün ortadan kalkması
  • Hasta memnuniyeti yüksektir
  • Cilt yenilenir ve daha genç bir görünüm kazanır
  • Zarif bir boyun görünümü oluşur
  • Boyun incelir
  • Boyundaki kırışıklıkların görünümü ve sarkmalar yumuşar
  • Çene hatları düzeltilir
  • Yüzdeki yapıların birbirine uyumu ve estetik dengeleri daha iyi hale gelir
  • Kişinin kendine güveni artar
  • Geride kalan yara izi belli belirsizdir
  • Genel olarak daha genç görünüm elde edilir
  • Neredeyse tüm diğer yüz ameliyatları ile güvenle uygulanır

CERRAHİ İŞLEMİN HEMEN SONRASINDA NELER OLABİLİR?

Ameliyat sonrası dönem, iyileşmenin hızla gerçekleşmesi ve hastanın toparlanması için son derece önemlidir. Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün, aşağıdaki belirtiler meydana gelebilir:

  • Ameliyattan sonraki birkaç saat, müşahede altında kalacaksınız
  • Çok az düzeyde rahatsızlık, uyuşma, morarma ve şişme görülebilir ve bunların çoğunun bir ya da iki hafta içinde düzelmesi beklenir.
  • Oluşabilecek şişmelerin en az düzeyde olması için boynunuz ve yüzünüzün alt kısmı sarılır ve kapsamlı işlemlerin gerçekleştirildiği durumlarda cildin altında sıvı birikmesini önlemek için dren adı verilen tüp yerleştirilebilir.
  • Sargı uygulandıysa bunlar bir veya iki gün sonra alınır
  • Boyuna bası uygulayacak özel bir giysi kullanmanız gerekebilir
  • Boynunuzda ve yüzünüzde gerginlik hissi olabilir.

BOYUN GERME CERRAHİSİ NE KADAR SÜRER?

Boyun germe ameliyatı tek başına yapıldığında genel olarak 1,5- 3 saat arasında sürmektedir. Yüz germe işlemi sıklıkla göz kapağı estetiği ve alın germe ya da diğer çeşitli kozmetik işlemlerle birlikte gerçekleştirildiğinden; süre, gerçekleştirilen işlemlerin içeriğine ve sayısına bağlı olarak 3 ila 7 saat arasında sürebilir.

CERRAHİ İŞLEM UYGULANABİLMESİ İÇİN KAÇ YAŞINDA OLMAM GEREKİR?

Bu işlemin gerçekleştirilebileceği hastalar için bir yaş sınırlaması yapılmamıştır. Hastalarımızın çoğu 40-60 yaşları arasında olma eğilimindedir, ancak bu veriler, işleme uygun olmanız açısından bir sınırlama oluşturmamaktadır.

BOYUN GERME İŞLEMİNDEN SONRA NASIL BİR AĞRI BEKLEMELİYİM?

Ağrı toleransı hastadan hastaya değişebilse de hastaların çoğu işlemden sonra rahatsızlığın ne kadar hafif olduğunu görerek şaşırmaktadır. Hastalar genellikle ciltte gerginlikten yakınır. Olası herhangi bir rahatsızlığı azaltmak için ağrı kesiciler reçete edilir ve bu ilaçlar genellikle sadece birkaç gün kullanılır. Ameliyat sonrasında hastalarda ciddi ağrı olması sık rastlanan bir durum değildir.

YARA İZLERİM GÖRÜNECEK Mİ?

Boyun germe cerrahisinin birincil hedeflerinden biri de yara izlerini fark edilemeyecek yerlerde bırakmaktır. Yara izi, her ne kadar uygulanan tekniğe ve cildin esnekliğini kaybetme derecesine bağlı olarak gelişse de izler tipik olarak saç çizgisine, çene altına ve cildin doğal çizgileri içine iyice yerleştirilmiş olacaktır. Ayrıca, yara izleri iyileşme süreci tamamlanıncaya kadar makyajla da kolayca kapatılabilmektedir.

İYİLEŞME DÖNEMİ NE KADAR SÜRER?

Ameliyattan sonra, hastaların çoğu hafif bir rahatsızlık hissi yaşarlar. 2 haftaya kadar bir süre içinde bir miktar uyuşukluk, morarma ve cilt renginde değişiklik gelişmesi beklenmektedir. Bunların çoğunun, gerçekleştirilen boyun germe işleminin türüne göre bir hafta sonra geçmesi beklenmektedir. Oluşabilecek şişkinliklerin daha hızlı düzelmesi için başınızı yüksekte tutmanız ve ameliyat sonrasındaki ilk günlerde uyurken üç ya da dört yastıkla yatmanız önerilir.

Alkol kullanımından ve her türlü kan sulandırıcı ilaçtan 5 gün boyunca kaçınılmalıdır. Güneş altında kalmaktan, sıcak su dolu küvete girmekten ya da saç kurutma makinesiyle sıcak hava üfleyerek saç kurutmaktan 3 hafta süre ile kaçınılmalıdır. İyileşme süresinin hızlanması ve daha iyi sonuçların alınması için sigara içmekten en az 2 hafta, hatta daha da iyisi birkaç hafta daha uzun bir süre uzak durulmalıdır.

Ayrıca, güneşten koruyucuların düzenli olarak kullanılması, güneşten yanmaların ve ciltte koyu renklere neden olacak pigmentasyon artışının önlenmesi için önem taşımaktadır. Bunlara ek olarak, yüze soğuk kompres uygulanmamalıdır.

Başlangıçtaki iyileşme süresi 7-10 gün içinde gerçekleşir. Buna karşılık, boyun germe işleminden sonra iyileşme sürecinin tamamlanması için genel olarak 3-5 hafta gerekir.

MORARMALAR ÖNLENEBİLİR Mİ?

Hastaların çoğunda belli bir oranda morarma gelişmesi beklenir. Ameliyat öncesinde ve sonrasında 2'şer gün süre ile Arnica kullanarak ve cerrahınızın önerilerine tam olarak uyarak morarmaları en az düzeye indirebilirsiniz.

BOYUN GERME CERRAHİSİ SONRASINDA HASTANEDE KALMALI MIYIM?

Bu işlem genellikle ayakta tedavi sınıfında yer alır; başka bir deyişle, gece hastanede kalmanın gerekli olmadığı bir işlemdir.

DİKİŞLER NE ZAMAN ALINIR?

Eğer çözünür özellikte dikiş uygulanmadıysa dikişler, genellikle ameliyattan sonraki bir hafta içinde alınır.

NE ZAMAN ÇALIŞMAYA BAŞLAYABİLİRİM?

Hastaların çoğu masa başı işlere 7-10 gün içinde dönebilmektedir. Eğer yaptığınız iş fiziksel aktivite gerektiriyorsa işten bir süre daha uzak kalmanız gerekebilir. Gerçekleştirilen işlemden sonra cerrahınız, yaptığınız işin zorluğuna göre yeniden işe başlamanız için önerilebilecek tarih konusunda sizi bilgilendirecektir.

AMELİYATTAN SONRA ARAÇ SÜREBİLİR MİYİM?

Cerrahınızın kullanmanızı isteyebileceği boyuna bası uygulayan bir malzeme takmanız gerekebileceğinden, yolu tamamen ve etraflıca görüp güven içinde sürüş yapabilmeniz için ameliyattan sonra en az 1 hafta araba sürmemeniz önerilir.

CERRAHİ İŞLEM SONRASINDA NE ZAMAN DUŞ ALABİLİRİM?

Boyun germe ameliyatından sonra genellikle ortalama 48 saat beklenmesi önerilmektedir. Sıcak su kullanmaktan kaçınılmalı ve duştan gelen su yüzünüze değil sırtınıza gelmelidir. Cerrahınız, gerçekleştirilen ameliyatın türüne bağlı olarak gereken sürenin tam olarak ne kadar olduğu konusunda size bilgi verecektir.

SPOR YAPMAYA NE ZAMAN BAŞLAYABİLİRİM?

Ameliyattan sonraki 7-10 gün içinde hafif egzersizler yapmaya yeniden başlayabilirsiniz. Koşu ve ağır kaldırma gibi zorlu egzersizleri ise 2-3 hafta süre ile yapmamalısınız. Temas gerektiren sporlara ise ameliyatın üzerinden 6 hafta geçmesinden sonra izin verilmektedir.

BOYUN GERME AMELİYATI YERİNE YAPILABİLECEK CERRAHİ OLMAYAN BİR SEÇENEK VAR MI?

Enjekte edilebilen dolgular, Kybella ya da Botoks uygulamaları ve lazer ile gerçekleştirilebilecek işlemler, boyun germe işlemine göre boynun görünümüne yönelik sadece geçici çözümler sunmaktadır. Ayrıca, sonuçlar büyük olasılıkla belirgin ve uzun ömürlü olmayacaktır. Boyun germe işlemi, halen boyun hatlarının en iyi şekilde belirlenmesini sağlayan tek kalıcı işlem olmaya devam etmektedir.

BOYUN GERME İŞLEMİ DİĞER İŞLEMLERLE BİRLEŞTİRİLEBİLİR Mİ?

Boyun germe cerrahisi ile güvenle gerçekleştirilebilecek çok sayıda farklı kozmetik cerrahi işlem vardır. Yüzde kapsamlı bir yenilenme elde etmek için sıklıkla yüzün diğer kısımları da ele alınır.

Bu işlemler arasında yer alan bazıları Yüz Gerdirme (Ritidektomi) , Kaş Kaldırma (Alın Gerdirme), Göz Kapağı Estetiği , Dudak Dolgunlaştırma , Rinoplasti (Burun Estetiği) ve Çene Estetiği yerleştirilmesi olabileceği gibi, lazer ile yenileme ve Botoks uygulamaları da gerçekleştirilebilmektedir.

Bu ameliyatların birlikte yapılması ile, iki ayrı ameliyatın risklerinden kaçınılması sağlanır; anestezi bir kez uygulanmış olur, iyileşme süreci en aza indirilmiş olacağından avantajlıdır ve tüm bunlara bağlı olarak zaman ve bütçeden tasarruf edilmiş olunur.

SONUÇLARIN SON HALİ NE ZAMAN ORTAYA ÇIKAR?

Boyun germe işlemi sonrasında elde edilen sonuçlar neredeyse hemen gözle görülebilir haldedir. Yine de bu sonuçlar, elde edilecek sonuçların son hali olmayacaktır. Şişliklerin çoğunun tam olarak geçmesi 2-3 hafta alabilir. Boynun en son biçimi ve görünümünü alması ile oluşacak nihai sonuçlar ise cerrahi işlemden 3-6 ay sonra büyük olasılıkla elde edilebilecektir.

BOYUN GERME AMELİYATININ OLASI KOMPLİKASYONLARI (İSTENMEYEN DURUMLAR) VE BOYUN GERME AMELİYATININ RİSKLERİ

Boyun germe sonrasında önemli komplikasyonların gelişmesinin nadir ve boyun germe işleminin genel olarak çok güvenli bir işlem olmasına rağmen, tüm cerrahi işlemler bir miktar belirsizlik ve risk taşırlar. Boyun germe işlemi yaptıracak kişiler, elde etmek istedikleri estetik hedefleri ve yararları, işlemin olası risk ve komplikasyonları (istenmeyen durumlar) ile karşılaştırarak tartmalıdır. Nadir olmasına rağmen, bazı komplikasyonlar ve riskler şunlardır:

  • Anesteziye ait riskler
  • Şişme ve morarma
  • Boyun bölgesinde germe hissi
  • Kanama
  • Enfeksiyon
  • Seroma (sıvı toplanması) ve hematom (kan toplanması)
  • Olası bir düzeltme ameliyatı için gereklilik doğması
  • Yara izinin istendiği gibi olmaması
  • Alerjik reaksiyonlar
  • Sinir hasarı
  • Duyu işlevinde geçici değişiklikler
  • Yara iyileşmesinin yetersiz olması

SONUÇLARIN KALICILIĞI NEDİR?

Boyun germe, uzun ömürlü sonuçları olan kozmetik işlemlerden biridir. Sağlıklı bir yaşam biçimi benimsendiği sürece elde edilen düzelmeler 10-15 yıla kadar sürebilir. Ancak, sonuçların kalıcılığı yaşlanma, kalıtım, cilt kalitesi veya cilt bakımı ile sigara ve güneş hasarı gibi dış etkenlere bağlıdır. Aslında, şu anda boyun germe işlemi gerçekleştirmemiş halinize kıyasla yıllar sonrası için bile kesinlikle daha iyi ve genç bir görünüm elde etmiş olacaksınız.

Ücretsiz Danışma

Numaranızı bırakın, sizi en kısa sürede arayalım
Whatsapp
Telefon